OMELETT MED STING

Feb 27, 2012 @ 20:57

 

Idag valde jag att vila efter helgens träning

Det passade dessutom extra bra eftersom jag var tvungen att gå till tandläkaren efter jobbet samt att jag var döööödens trött. Jag säger då det! Att gå upp efter 05 på morgon är INTE normalt. Dessutom var jag lite mörbultad efter tandläkarbesöket. Vad jag trodde skulle bli en vanlig undersökning slutade med en mindre smärtupplevelse i form av borttagande av tandsten. HERREGUD vad det ilade i tänderna! Jag ville bita mig i läppen, men upptäckte att det inte gick så jag knäppte ihop händerna allt vad jag orkade. Blev erbjuden bedövning, men nej nej. Sånt är för veklingar haha

När jag väl var hemma skrek min mage efter föda och vad passar inte bättre än en omelettwink Perfekt när man har ont om tid eller när det känns om man ska dö av hunger. Hatar att vara hungrig, speciellt när det ska ta tid.

MIN OMELETT BESTOD AV:
-3 ägg
-En skvätt mjölk
-En gnutta fiberhusk (använde jag bara för att jag råkade ha hemma, upplever att fastheten blir bättre)
-1 halv liten gul lök
-1 röd chili
-Salt, peppar, cayenne
-1 tomat
-Ruccola efter behov
-2/3 delars burk tonfisk i vatten (tillsatte citronsaft i burken)
-ca 25-30 gram fetaost

Hacka lök och röd chilipeppar, vispa tre ägg, häv i kryddor och salt samt lite mjölk. Häv i löken och chilipepparn i smeten. Häll i pannan och stek någon minut på medelvärme. Lägg därefter i skivade tomater, fetaost och tonfisk. Avsluta med ruccolan.  KLART!

 

 

Detta blir en riktigt bra proteinmåltid, ganska lagom med fett men lågt på kolhydrater. Jag trodde jag skulle bli svinmätt med tanke på hur stor den såg ut men jag kunde gott ha lagt i hela tonfiskburken.

Comments (0)