Minst en om dagen!

Nov 30, 2011 @ 13:19


Varje sen höst och vinter blir jag som förälskad på nytt.

Det är typ som att jag har glömt bort dess existens då säsongen inte är här och blir lika upprymd varje år den kommer tillbaka.

 

Pratar såklart om apelsinen som smakar som ALLRA bäst just nu enligt min uppfattning. Smaken är sådär lagom sur men samtidigt lite söt i munnen och dem där små bäbisarna i innanmätet bara Älskar jag! Om man kan ha någon last i matväg vid denna årstiden så är det apelsiner.


 

Rätt bra last dessutom! Jag letar efter apelsiner med tunt skal. Dem är godast. Dem där som har ett grovt skal och är väldigt lätta att skala, dem är bara torra och går FETBORT.

Apelsiner är rika på C-vitaminer, men dessutom folsyra, kalium och fiber samt ett ämne som heter hesperetin. Det är en antioxidant som kan skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar. Kalium påverkar även blodrycket till det bättre.

ÄT EN APELSIN DU OCKSÅwink

Comments (2)
Cam -JagskaditjagvillYep, det är PT-Micke som visat mig den. Det roliga var, att när han skulle visa den så tippade han bakåt, och försökte typ 3 ggr. Så sa han, "ah, fast man ska ju inte tippa bakåt". Så höll han handen redo att ta emot mig när jag körde - MEN ICKE! Jag klarade det på första försöket. Han blev tyst någon sekund =)) 2011-12-01 18:06
GästVad är dem som du skriver hela tiden det heter De. Dem används bara i slutet på vissa meningar. typ Jag älskar dem. eller ser du dem? Inte i frågor. där används de. Lär dig lite svenska. :=))) 2012-10-23 03:45