GODMORGON!

Har precis intagit frulle som för en gångs skull inte är havregrynsgröt. Jag älskar verkligen gröten och fick nästan övertala mig själv att INTE äta idag. Inte det att jag inte fick utan jag köpte mig en frukostfralla efter PW:n idag. En sådan där med russin .. Så det blev en fralla med massa ägg på samt en röra av kesella, keso, bär. MÖMS!

Det var inte varmt ute och jag trodde jag skulle börja grina ett tag för öronen smärtade så djävulskt men solen sken så det var ändå skönt att komma ut. Frukosten smakar alltid så himla mycket godare efter en morgonwalk på tom mage! Right?!

 

Idag ska jag äta lite vad jag känner för! Den senaste veckan har varit mer strikt än tidigare. Jag har inte räknat på några kcal och tror inte att jag kommer göra det heller. Ska gå mer på känsla och endast reducera mängd, framförallt kolhydrater. Jag har märkt av en skillnad och det är att jag inte varit tillfredställd efter maten och blivit hungrig snabbare. Jag har innan försökt att äta mer än vad jag gör av med och inte varit lika sträng på sötsaker även om jag i regel hållt mig till helgen. Men det är de slut på nu!

Comments (0)

Även om jag helst av allt vill ställa mig och slita i vikterna och köra tunga pressar så känner jag hur bra det är för min kropp att träna på detta viset.

Visst! Det blir inte lika tungt men jag känner det..efter denna 4 veckors perioden kommer jag har blivit mycket starkare i bålen, insida lår och rygg och jag tvivlar inte på att det kommer ge resultat vad gäller balans, koordination och styrkemässigt i skillnad på höger och vänster sida. Jag har lovat mig att testa detta nu och ska inte falla tillbaka! Efter perioden är slut ska jag utvärdera hur jag känner mig i kroppen och därefter ta ett beslut hur jag ska lägga upp träningen därefter. Slutdatum kommer bli 29/4 just med träningsupplägg. Jag har även för att göra det lite roligare ett annat mål att sträva efter. Mer specifikt vad för typ av mål det handlar om redovisas någon gång under helgen!

Idag jobbade jag med övningar för baksida, insida lår, rumpa och bål. Jag kommer att använda en övning varje pass där jag jobbar med båda sidor. Idag blev det adduktorerna, alltså insida lår. Då körde jag i ”gynstolen”.

 

Comments (0)

GODMORGON!

Igår testade jag på att köra mest enarms övningar på gymmet. Hade rygg och biceps på schemat så anpassade övningarna efter det helt enkelt plus att jag använde några övningar jag fick av Jennie. Det funkade helt ok! Dock blir det inte samma känsla. Trots att jag körde relativt tungt så blir det ändå inte lika tufft som när man jobbar med hela kroppen samtidigt. MEN! jag måste ge detta en chans och har bestämt mig för att i 4 veckor framöver jobba på detta viset och där efter utvärdera och se hur det känns i kroppen. Exakt hur jag ska lägga upp det är inte fastställt än men det kommer. Jag tänker även att det är passande att börja utnyttja dem här korten nedan. Kommer köra med min kusin vitamin, blir skoj!

 


Minst en gång i veckan ska jag försöka klämma in military fitness i schemat. Jag har även tänkt att jag måste utforma ett mål så att detta upplägget kan bli lite roligare. Detta ska jag ge lite tanke och presentera senast innan helgen. Nu ska jag till gymmet smiley

HEJ HEJ!
 

Comments (3)
Tove- Fitnesslifestylevart finner man miliraty fitness?2012-03-29 15:34
Linnea ErnebroNu har jag äntligen hittat hit för lite inspiration, kul att man är med i första inlägget jag läser! ;) snart kör vi!! 2012-03-29 19:47
ANNA GEORGETTEJa det var på tiden kära du :) Nästa vecka kööööör vi ! Jag har allt skrivit om dig tidigare också2012-03-30 12:25

-Du har ju lite lätt skolios utbrister Jennie efter att ha tittat på min rygg

-Ja det är inte så farligt som det låter och om det får dig att må lite bättre så har jag också lite skolios samtidigt som hon ler välmenande.

Hmm ok ?! Tänker jag..det är ju kanske inte så hey baberiba att få höra detta men äntligen något som kan förklara mina problem. Hon såg även att min bröstrygg pekade mer fram på ena sidan samt ena höften. Ska tilläggas att jag gick till Jennie på Aparment för att jag haft problem länge nu med ryggen och ena skuldran och har upplevt mig ocentrerad i övningar osv.

Dessa saker som hon upptäckte, endast genom sitt tränade öga är sådant som jag själv kan ha tyckt mig se. Men jag är ju ingen expert och att få komma till någon som kunde bekräfta mina misstankar kändes skönt. Jennies råd till mig var att ägna mig åt unilateral träning så efter kroppsanalysen gick vi igenom några övningar som jag kunde göra i cable och med hantel. Med unilateral träning menas att man jobbar med en sida i taget, alltså med arm, skuldra och ben. Jag kommer därför lägga upp min träning på detta vis framöver. Att inte kunna få träna på hårt och tungt med min styrketräning så som jag brukar känns jobbigt men samtidigt har jag under en tid insett att detta är ett nödvändigt ont för min kropp, men på något sätt ignorerat det. Därför var jag mentalt förberedd på att hennes råd skulle bli just detta. Jag vill inte att min kropp tillslut ska krascha pga obalanser.

-Jag vill att min kropp ska vara stark, smidig och rörlig!

För att kunna fortsätta med min styrketräning och fortsatta utveckling är det nödvändigt att stärka upp och rätta till dem obalanser som jag för tillfället har. Jag kommer därför från och med nu planera om mitt träningsschema och köra efter detta en tid framöver.

Vidare måste jag säga att Jennie är otroligt kunnig och himla trevlig också för den delensmiley Hon jobbar mycket med muskelstärkande övningar, stabilitet, isolering, rörlighet och balans. Tillsammans med sin livskamrat Daniel driver hon Apartment på Linnegatan i Göteborg. Själva atmosfären i lokalen är helt underbar och på det viset som gymmet och pilatesstudion är inrett i en lägenhet med hööögt i tak ger själva stället en riktigt lyxig och inbjudande känsla. Men det viktigaste är såklart personerna som arbetar där. Första intrycket av båda två var väldigt bra! Jag är otroligt glad att jag gick till Jennie. Är inte säker på att jag hade gjort en förändring om inte någon som hon hade sagt åt mig att jag var i behov av det.

Om ni är nyfikna så ta en titt på hemsidan här --------> Apartment

 

Comments (2)
Karin -LEGSFTW!Haha jag fick fundera ett tag på vad det var jag hade sagt grattis till ;) Men jag kom på det! Tråkigt med skoliosen.. men TUR att det blev upptäckt i tid, måste ju vara mycket svårare att rätta till ju längre man går med det?2012-03-28 08:33
Karin -LEGSFTW!Tur! =)2012-03-28 13:27
0 av 1