Gårdagens ryggpass blev en hit! Vet inte vad som hänt med mig men jag är sjukt peppad och har sån energi när jag väl kommer till gymmet. Längtar redan till nästa dag och pass när jag väl kommit hem igen. Har det senaste året varit väldigt slarvig och inte känt någon större motivation till att träna men har ändå släpat mig till gymmet och kört det jag behövt men inte mer än så. Ibland har jag slarvat så mycket att jag struntat i vissa muskelgrupper som tex armar till förmån för något annat skoj. Speciellt nu under sommaren. Inte ok! Men nu blir det andra bullar =)

Tack vare remmarna så klarade jag av att köra på högre vikter i marklyft. Eftersom jag inte kört på ett tag så prövade jag mig fram. Det slutade med att jag körde:

10x3, 40 kg på stången..ja den sista 10an klarade jag knappt av :P
Nu har jag nåt att utgå ifrån och får väl se till att fläska på lite mer kilo till nästa pass kanske.
Resten av passet bestod av:

Ryggresningar
Brett latsdrag
Rodd
Mage/crunches
Avslutade med att köra plankan i 3 set så länge jag orkade på varje


Idag blev det armar och det gick grymt bra oxå. Bra pump! Enda minuset var att jag fick ont i vänster armbåge när jag körde hantelcurl. Så det pajade lite för mig där men men.
Upplägget blev som sådant:

Skivstångscurl 17,5 kg 8x4
Bicepscurl/hantlar 7,5 kg 2x8 plus 5kg 2x10
Frenchp med stång 5 kg 8x3
Pushdowns/stång 40 kg 8x4

Efter gymmet begav jag mig till MMSports och införskaffade mig lite godsaker :)

Vip X plus slow protein

Comments (3)
staffanHärligt!2010-10-29 15:29
GabbiMarklyft är sjukt svårt! Jag skulle nog inte säga att det är ett "bra" ont som jag får i ryggen vid markrygg, men jag borde verkligen ha någon som kollar så jag gör det rätt.... Dragremmar är ett riktigt bra hjälpmedel, använder dem vid latsdrag! =)2010-10-30 18:36
Philip, din ICA-handlareVip-X är guld! ;)2010-11-07 02:08

Japp.. ok! Nu då efter egna funderingar och en viss påtryckning från Gym-Elof här på fitnessguru, så ska jag nu börja blogga om min träning och kanske lite annat som händer i mitt liv. Jag ska i alla fall försöka :P

Jag fick upp ögonen för styrketräning vid 19 års ålder, tack vare killen jag var tillsammans med då. Han tävlade i strongman och peppade mig till att börja och det var genom honom och dem andra killarna på det lilla gymmet i Billingsfors, som jag lärde mig det mesta. Dagen kom då jag skulle köra marklyft för första gången. Jag ville ju visa att jag minsann inte var en klenis inför exet och hans pappa så vi lassade på mycket vikt (minns faktiskt inte hur mycket, men minns röda viktplattor på stången) Jag körde på som jag aldrig gjort nåt annat tidigare. Kände mig riktigt duktig och fick beröm. Dagen efter fick jag bittert ångra vad jag gjort när jag insåg att det var en omöjlighet att ta sig ur sängen. Fick sjukanmäla mig och det blev ingen skola den dagen.

Nu vet jag bättre som tur är och man lär sig av sina misstag antar jag? Marklyft är i vilket fall en sjukt bra ryggövning enligt min åsikt och idag ska jag köra hårt med mina nyinköpta remmar. Ryggen ska en gång för alla få sitt och jag är sjukt peppad.. Here we go!

Kort om mig:
En Dalslands-tös som bott på lite olika ställen i Sverige från norr till söder. Även en sväng på det soliga Costa del sol Spanien. Flyttade till Göteborg för ca ett år sen och här trivs jag superbra och mår bättre än aldrig förr. Har som sagt tränat sen 19 års ålder men eftersom jag säsongat en del så har jag tappat det lite under dessa perioder. Nu har jag bestämt mig för att step it up a notch. Det återstår bara lite mål, förnyande av träningsschema plus ev lite förändringar av kosten.

Tjing så länge!

Comments (4)
Bodycampus BodycampusHärligt! Välkommen och lycka till :D2010-10-28 09:54
ANNA GEORGETTETackar tackar :)2010-10-28 11:36
Madde LövdahlHej! Jag ska bli duktigare på att skriva ut vad jag tränar :) (Och jag brukar inte köra så många set, men hade sån energi, och träningsvärken var grym ;)) Trevlig helg! =)2010-10-29 07:23
gym-elofGood girl!2010-10-29 11:48
0 av 1