APARTMENT

Mar 27, 2012 @ 22:42

-Du har ju lite lätt skolios utbrister Jennie efter att ha tittat på min rygg

-Ja det är inte så farligt som det låter och om det får dig att må lite bättre så har jag också lite skolios samtidigt som hon ler välmenande.

Hmm ok ?! Tänker jag..det är ju kanske inte så hey baberiba att få höra detta men äntligen något som kan förklara mina problem. Hon såg även att min bröstrygg pekade mer fram på ena sidan samt ena höften. Ska tilläggas att jag gick till Jennie på Aparment för att jag haft problem länge nu med ryggen och ena skuldran och har upplevt mig ocentrerad i övningar osv.

Dessa saker som hon upptäckte, endast genom sitt tränade öga är sådant som jag själv kan ha tyckt mig se. Men jag är ju ingen expert och att få komma till någon som kunde bekräfta mina misstankar kändes skönt. Jennies råd till mig var att ägna mig åt unilateral träning så efter kroppsanalysen gick vi igenom några övningar som jag kunde göra i cable och med hantel. Med unilateral träning menas att man jobbar med en sida i taget, alltså med arm, skuldra och ben. Jag kommer därför lägga upp min träning på detta vis framöver. Att inte kunna få träna på hårt och tungt med min styrketräning så som jag brukar känns jobbigt men samtidigt har jag under en tid insett att detta är ett nödvändigt ont för min kropp, men på något sätt ignorerat det. Därför var jag mentalt förberedd på att hennes råd skulle bli just detta. Jag vill inte att min kropp tillslut ska krascha pga obalanser.

-Jag vill att min kropp ska vara stark, smidig och rörlig!

För att kunna fortsätta med min styrketräning och fortsatta utveckling är det nödvändigt att stärka upp och rätta till dem obalanser som jag för tillfället har. Jag kommer därför från och med nu planera om mitt träningsschema och köra efter detta en tid framöver.

Vidare måste jag säga att Jennie är otroligt kunnig och himla trevlig också för den delensmiley Hon jobbar mycket med muskelstärkande övningar, stabilitet, isolering, rörlighet och balans. Tillsammans med sin livskamrat Daniel driver hon Apartment på Linnegatan i Göteborg. Själva atmosfären i lokalen är helt underbar och på det viset som gymmet och pilatesstudion är inrett i en lägenhet med hööögt i tak ger själva stället en riktigt lyxig och inbjudande känsla. Men det viktigaste är såklart personerna som arbetar där. Första intrycket av båda två var väldigt bra! Jag är otroligt glad att jag gick till Jennie. Är inte säker på att jag hade gjort en förändring om inte någon som hon hade sagt åt mig att jag var i behov av det.

Om ni är nyfikna så ta en titt på hemsidan här --------> Apartment

 

Comments (2)
Karin -LEGSFTW!Haha jag fick fundera ett tag på vad det var jag hade sagt grattis till ;) Men jag kom på det! Tråkigt med skoliosen.. men TUR att det blev upptäckt i tid, måste ju vara mycket svårare att rätta till ju längre man går med det?2012-03-28 08:33
Karin -LEGSFTW!Tur! =)2012-03-28 13:27